Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης (6/5/2015)

Κατηγορίες Ανακοίνωσης: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη 07.5.2015

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα μέλη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για την αιφνίδια απώλεια του Βασίλη Τσούρα Επίκουρου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων  ΕΜΠ, εξαίρετου ακαδημαϊκού δασκάλου, συναδέλφου και συνεργάτη .

Ο Βασίλης Τσούρας υπήρξε πάντα  παρών στα μαθήματα, στην έρευνα, στις επιστημονικές επιτροπές, τα δρώμενα της Σχολής,  και αγωνιζόταν με πάθος για τα κοινά, για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την Παιδεία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους σπουδαστές και τους συναδέλφους με τον απλό, μεστό του λόγο, το δημιουργικό ταλέντο του, τα θαυμάσια σκίτσα και τον μαχητικό του χαρακτήρα.

 Το αρχιτεκτονικό και ακαδημαϊκό έργο του Βασίλη Τσούρα ήταν πολύπλευρο, ασχολείτο με την Αρχιτεκτονική Τεχνολογία, τις ξύλινες κατασκευές, τα θρησκευτικά κτήρια, την επίδραση του σεισμού στις κατασκευές, την αντισεισμική θωράκιση, κυρίως όμως εστιάστηκε στην Προστασία και Ανάδειξη της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

Η πρόωρη απώλεια του, σε μία χρονική περίοδο που είχε ακόμα τόσα πολλά να προσφέρει, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την Σχολή Αρχιτεκτόνων, για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

 

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπητού συναδέλφου, η Σύγκλητος αποφασίζει:

-να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του στην οικογένεια του εκλιπόντος,

-να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ